fbpx

Videomarkedsføring

Videomarkedsføring

Video – Den direkte vej til en positiv bundlinje

Videomarkedsføring skaber 66% flere leads for virksomheder i dag – det skyldes den øgede tillid, kunder får til en virksomhed, der bruger video. Derfor er videomarkedsføring et af de vigtigste værktøjer, vi har i dag, for at få en relevant, online tilstedeværelse. Ifølge HubSpot benytter brugerne video mere og mere hver dag. En undersøgelse fra HubSpot viser, at 81% af virksomheders kunder er blevet overbevist om at købe et produkt grundet en video, de har set om selvsamme produkt. Det er derfor også den generelle holdning (85% af testpersonerne), at de gerne vil se mere video fra virksomhederne fremover.

Det er altså rigtig vigtigt, at vi som virksomheder, både store og små, benytter os af video til at skabe en bedre konversionsrate på vores hjemmeside og konti på de sociale medier, og at vi således får hævet bundlinjen for vores virksomhed.

Hvorfor er video godt?

Før internettet eksploderede med e-handel, handlede vi meget mere i fysiske butikker. Fysiske butikker skaber nærvær, kundeservice og giver en god ansigt-til-ansigt oplevelse. Den oplevelse har vi længe ikke haft, når vi handler online. Med video kan vi på sin vis skabe den samme ansigt-til-ansigt oplevelse online, som når vi handler i fysiske butikker. Det handler altså om at skabe en personlig oplevelse, som er let for brugerne at fordøje, når man sammenligner en hjemmeside med en masse tekst. Derudover er videoproduktioner hurtige at eksekvere, og afhængig af virksomhedens størrelse og deres mål med videoproduktionen, kan budgettet varieres.

Sådan får man en fordel med video (MËRKs proces)

Når det kommer til videoproduktionen og kvaliteten af denne, handler det om flere faktorer. Her ser vi på de trin, vi hos MËRK gennemgår, når vi udarbejder videoer i forbindelse med markedsføring for kunder.

Mål -> Budskab -> Platform -> Udførelse

Målet er dét, vi vil opnå med videoen. Her kan det være en fordel at skrive målet ned, så det er klart og tydeligt, og så man altid har noget at referere tilbage til i løbet af processen. Hvis man ikke skriver målet ned, så ender man på et sidespor, der ikke rammer det oprindeligt mål. Målet skal være konkret (hvad er det, vi sælger?), målbart (hvor mange sælger vi?) og kortsigtet (det skal hurtigt kunne måles, så vi kan rette markedsføringen til).

Budskabet er dét, vi vil fortælle med videoen. Her kan det gavne at skrive mindst 5 idéer ned, før man vælger én. Man skal altså ikke bare gå med den første idé. Budskabet skal være simpelt (hold dig til ét budskab), og det skal fortælle en historie (det kan eventuelt gøres i forlængelse med flere videoer).

Platforme er de steder, vi vil bruge til at nå ud til vores målgruppe. Her skal man begrænse sig selv, så man kun benytter de platforme, hvor ens målgruppe befinder sig. Less is more. Vælg de steder, hvor dine kunder er. Der kan eventuelt splittestes med nye platforme for at se, hvordan ens video gør sig på de platforme.

Slutteligt har vi udførelsen. Her handler det om optagelser, klipning og lyd. Først og fremmest skal vi lave en plan – hvordan skal videoen produceres? Herefter skal der laves en tidsplan, så der er styr på hele processen. Så skal vi lave dét, der hedder et high-level run-down – her laver vi bulletpoints, som beskriver præcis, hvad der skal ske i videoen. Vi laver altså ikke nødvendigvis et storyboard, da det handler om effektivt, så vi hurtigt når ud med den gode historie. Herfra er det blot at gå i gang med produktionen af videoen step-by-step.

Hvordan vinder man den kreative proces?

I takt med, at video bliver mere og mere populært, er der naturligvis også flere og flere, der benytter sig af video som en del af deres markedsføringsplan. Derfor giver vi her vores bud på, hvordan man bedst muligt vinder den kreative proces og dermed når ud til sin målgruppe.

  1. Videoen skal være sjov – hvis vi kan ramme brugeren gennem følelser, så er vi allerede et skridt foran.
  2. Den skal være hurtig – vi skal altså ikke spilde seerens tid.
  3. Den skal have et tydeligt budskab – Keep it Simple. Lav én video med ét budskab.
  4. Spørg en anden – spørg andre, om de forstår budskabet. Det kan være hvem som helst.
  5. Lav video, der virker – hurtigt! High-level run-down, clean cuts og ingen overgange. Farvekorrigér videoen og husk den gode lyd!

Til den nørdede afdeling ?

Hos MËRK Design og Innovation elsker vi data. Derfor bruger vi en simpel, men stærk formel, som måler, hvor effektiv vores videomarkedsføring er – formlen giver altså en Marketing Score, som er en indikation for, om vores markedsføring skal optimeres yderligere, eller om den rammer plet. Hvert element af formlen vurderes på en score fra 0-100 ud fra ens mavefornemmelse. Det er vigtigt at forholde sig objektivt omkring ens vurdering af produktet, budskabet og mediet. Det kan eventuelt være en fordel at konsultere med andre og få deres vurdering. Marketingscoren giver et tal fra 0-2. Hvis vores resultat giver 2, har vi ramt plet med vores markedsføring.

Formlen hedder:

Produkt x (Budskab + Medie) = Marketing Score

Produktet er dét, man vil sælge med sin markedsføring. Det kan være alt fra en vare eller en ydelse til virksomhedens værdigrundlag. Hvordan kan produktet scores i forhold til konkurrenterne og deres prissætning eller værdier?

Budskabet er, hvad vi siger, og hvordan vi gør det. Det handler om, hvor godt vi får formidlet budskabet til modtageren af videoen, og hvilken appelform (Logos, Patos eller Etos), vi benytter til at formidle budskabet.

Slutteligt har vi Mediet. Hvor vil vi markedsføre vores video? Hvilke platforme befinder vores målgruppe sig på? Det er vigtigt at kende målgruppen, mediet og videoformatet, inden vi går i gang med produktionen af videoen, så vi producerer videoen til en bestemt platform.

Eksempel på en Marketing Score

Vi antager, at vi skal sælge en burger på en café.

Først ser vi på produktet. Vores kunder giver os rigtig god feedback på vores burger. Mange siger, at den er bedre end de fleste i byen, men det er altså ikke verdens bedste burger. Vi giver derfor vores produkt en vurdering på 80 ud af de 100 mulige.

Så når vi budskabet. Vores markedsføringsafdeling har fundet på en sjov måde at promovere vores burger gennem video. På caféen er vi enige om, at budskabet rammer plet, så vi vurderer den til 95 ud af 100 mulige.

Slutteligt har vi mediet. Vi ved, at vi har rigtig god kundeloyalitet på vores Facebook side. Vi ved også, at det er her, størstedelen af vores målgruppe befinder sig. Derfor vælger vi Facebook som medie til at promovere videoen. Da mediet rammer størstedelen af målgruppen, vurderer vi denne til 90 ud af 100 mulige.

Nu kan vi lave regnestykket:

80% x (95% + 90%) = 1,48

1,48 ud af 2 er en god score, når vi tager i betragtning, at burger-produktet ikke er unikt.

Herfra kan vi begynde at se på, hvordan vi yderligere kan optimere på videomarkedsføringen for at nå en endnu højere score.

Opsummering og Pro tips

Når det kommer til produktionen, er der flere vigtige faktorer, vi skal tage i betragtning under processen. Lav hurtig klipning, undgå lange introer, overvej 2 kameravinkler, lav en genbrugelig outro og lav versioner til flere medier på samme tid.

Sidst, men ikke mindst – lav Snackable content. Prøv at begrænse videoen til 20 sekunder og ét citat. Således sørger vi altså for, at vi ikke mister seeren, før budskabet har nået modtageren.